Keltische vlecht van zilver

Artikel 5 van 5
€ 23,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Dit gestileerde lijnenspel zonder begin en einde geeft oneindigheid aan de Keltische knoop en symboliseert de samenhang van alle wezens en krachten in de wereld, maar ook van de geheime paden van het lot en de mysteries van de natuur.         

Het meest karakteristieke van de Keltische kunst is dat er vaak geen begin en geen einde is. Dit is de reden waarom men aanneemt dat de Kelten het geloof hadden dat er geen begin en geen einde aan het leven is. De variaties van knopen en vlechtwerk zouden aangeven dat al het leven met elkaar is verbonden. Er wordt wel gesuggereerd dat de knopen dienden om kwade geesten tegen te houden, of als talisman werden gebruikt.

Een knoop die bestaat uit slechts één koord wordt spiritueel gezien ook wel symbolisch bekeken als het Al-één, symbool voor het universum, voor de goddelijke oneindigheid. Bekende knopen die we niet alleen in de Keltische cultuur vinden, maar bijvoorbeeld ook in het Boeddhisme.

Deze prachtige hanger is circa 3,5 cm. lang (incl. oogje) en is gemaakt van echt 925 sterling zilver (met zilvermerkje).

 

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel