De Kelten zagen het leven als een "eeuwige/oneindige reis". Zij geloofden in reïncarnatie: een onophoudelijke wedergeboorte tot een complete spirituele vervulling is bereikt. Van geboorte tot de dood tot wedergeboorte streven naar perfectie. De Keltische knoop staat dan ook symbool voor eeuwigheid en onsterfelijkheid.

De oorsprong van Keltische knopen gaat terug naar de (uiteraard) Keltische cultuur in de 3e en de 4e eeuw. De Kelten kenden geen schrift, maar expressie van gevoelens en indrukken stond hoog in het vaandel van Keltische kunstenaars. Daarom wordt er gezegd dat de Kelten dit soort kunst gebruikten om zich uit te drukken.

Vrijwel alle Keltische knopen vormen oneindige verbindingen en hebben geen herkenbaar begin of eind. Ze symboliseren de oneindige cirkel van bestaan en eeuwig doorgaande levenskracht. De lijnen komen altijd weer terug waar ze begonnen zijn. Ook kun je in de oneindig met elkaar vervlochten lijnen het principe van voortdurende beweging zien.

Bij Happybazaar zijn verschillende sieraden te koop die hierop gebaseerd zijn.

 

Sorteer op
 • Liefde en verbondenheid in symbolisch hangertje van zilver
  Liefde en verbondenheid in symbolisch hangertje van zilver

  In deze mooie symbolische hanger vloeit een Keltische knoop (de triquetra) over in een hartje. Een prachtige combinatie dus van liefde en verbondenheid.

  Vrijwel alle Keltische knopen vormen oneindige verbindingen en hebben geen…

  € 17,95
 • Liefde en verbondenheid - zilveren hangertje met ketting
  Liefde en verbondenheid - zilveren hangertje met ketting

  In deze mooie symbolische hanger vloeit een Keltische knoop (de triquetra) over in een hartje. Een prachtige combinatie dus van liefde en verbondenheid.

  Vrijwel alle Keltische knopen vormen oneindige verbindingen en hebben geen…

  € 35,95
 • Triquetra hanger van zilver
  Triquetra hanger van zilver

  Triquetra is een Latijnse naam (letterlijk: driehoekig) voor een Keltisch religieus teken. Op zich is de triquetra een Keltische knoop.Vrijwel alle Keltische knopen vormen oneindige verbindingen en hebben geen herkenbaar begin of…

  € 24,95
 • Keltische Charm oorbellen van zilver
  Keltische Charm oorbellen van zilver

  Dit lijnenspel zonder begin en einde geeft oneindigheid aan de Keltische knoop en symboliseert de samenhang van alle wezens en krachten in de wereld, maar ook van de geheime paden van het lot en de mysteries van de natuur. Een…

  € 29,95
 • Keltische Hart hanger van zilver aan ketting
  Keltische Hart hanger van zilver aan ketting

  In deze zilveren ketting met Keltische Hart hanger zijn maar liefst 3 hartjes oneindig met elkaar verbonden.Vrijwel alle Keltische knopen vormen oneindige verbindingen en hebben geen herkenbaar begin of eind. Ze symboliseren de…

  € 19,95
 • Liefde en oneindigheid in symbolisch hangertje aan ketting
  Liefde en oneindigheid in symbolisch hangertje aan ketting

  Leg de oneindige liefde tussen jou en de ander vast in dit prachtige verzilverde sieraad. Het infinity teken staat bekend voor zijn oneindigheid, het vereeuwigen van een speciaal moment, een oneindige vriendschap of liefde. In…

  € 9,95
 • Infinity oorbellen, verzilverd
  Infinity oorbellen, verzilverd

  Het Infinity (of lemniscaat) is een bekend symbool uit de wiskunde, waar het staat voor oneindig. Naast de wiskundige betekenis heeft dit symbool ook een andere, veel diepere betekenis.

  Dit symbool heeft namelijk te maken met…

  € 9,95
Sorteer op

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel