Levensboom met Triquetra, hanger van zilver

Artikel 4 van 5
€ 22,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

De kracht van deze geliefde symbolen wordt extra benadrukt door de eenvoudige vormgeving en het gebruik van zilver als materiaal voor dit bijzondere sieraad.

De betekenisvolle levensboom heeft een bijzondere geschiedenis. De levensboom staat in vele culturen namelijk symbool voor rijkdom, wijsheid en schoonheid. Het zou het begin van het leven en de onbevangenheid van de jeugd symboliseren. De levensboom staat voor een frisse start in het leven, positieve energie en een stabiele toekomst. De levensboom is daarnaast het perfecte symbool van het doorstaan van elke uitdaging want met elke storm groeien de wortels van de boom dieper. Dit universele symbool wordt gebruikt in ontzettend veel spirituele en mythologische tradities over de hele wereld. Tegenwoordig wordt de levensboom ook veel gebruikt voor diverse kunst en architectuur, in muziek, literatuur, film en voor decoratieve kunsten. Geen wonder dat het zo'n populair symbool is!​

In het midden van de hanger zie je een Triquetra. De triquetra is een oud symbool, een driehoekige knoop die bestaat uit een enkele, doorgaande lijn. Het is de eenvoudigste van alle Keltische knopen en heeft juist door zijn eenvoud iets mystieks. Door zijn driehoekige vorm (de naam triquetra beteken letterlijk ‘driehoekig’ in het Latijn) staat deze vorm symbool voor drievoud, en met de doorgaande lijn voor oneindigheid.

De Triquetra symboliseert de volgende drie-eenheden:

  • Maagd, Moeder en wijze Vrouw (drie gezichten van de godin)
  • Leven, Dood en Wedergeboorte (levenscyclus)
  • Aarde, Lucht en Water (domeinen van de aarde)
  • Heilige Drievuldigheid (vader, zoon en heilige geest)

Deze prachtige hanger heeft een diameter van circa 2 cm. en is gemaakt van echt 925 sterling zilver (met zilvermerkje).

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel