Mala van Ebbenhout met Turkoois en Dorjé

Vorige Artikel 2 van 23 Volgende
€ 22,95
Voorraad 6 stuks

In deze handgemaakte mala komen diepe kleuren en fraai afgewerkte materialen harmonieus samen tot een prachtig geheel. Wat een blikvanger!

Een mala is een Tibetaans Boeddhistische gebedsketting die gebruikt wordt door hindoes en boeddhisten om het tellen bij te houden van een mantra of een vers voor een specifieke Godheid of heilige. Deze mala is gemaakt van Ebbenhout, een exclusieve houtsoort met karakter. Het is zeer hard door de dichte structuur en is hier diep donkerbruin van kleur. 

De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.

Onderaan de mala is een kleine zilverkleurige Dorjé verwerkt. De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten". Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

Deze mala is in totaal circa 90 cm. lang. Het gebedssnoer is gemaakt van 108 kralen (circa 0,8 cm.)  De kralen zijn geregen aan elastisch materiaal zodat de mala zowel als ketting, als om de pols gedragen kan worden. 

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel