Mala van Teakhout en Turkoois

Vorige Artikel 3 van 23 Volgende
€ 16,95
Voorraad 7 stuks

Een mala is een Tibetaans Boeddhistische gebedsketting die gebruikt wordt door hindoes en boeddhisten om het tellen bij te houden van een mantra of een vers voor een specifieke Godheid of heilige.

Deze prachtige mala is afkomstig uit Tibet en is in totaal circa 80 cm. lang.  Het gebedssnoer is gemaakt van 108 kralen (circa 0,8 cm.) van teakhout en spacers van geperst Turkoois. De kralen zijn geregen aan licht elastisch materiaal zodat de mala zowel als ketting, als om de pols gedragen kan worden.  

Teakhout is ongeveer al jaren populair als materiaal voor meubels maar wordt ook verwerkt in bijzondere sieraden zoals deze prachtige mala. Het uiterlijk van het teakhout is erg fraai. Daarnaast is het zeer duurzaam, oersterk en het ruikt erg lekker. Teakhout ziet er levendig uit, geen enkel stuk hout is hetzelfde, de variatie in kleur is groot. Voor deze mala is goudkleurig teakhout gebruikt.

De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.

Onderaan de mala is een kleine zilverkleurige Dorjé verwerkt. De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten". Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

 

 

 

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel