Klavertje vier verzilverd hangertje aan ketting, op cadeaukaartje

Vorige Artikel 2 van 2
€ 17,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

In Keltische culturen, vooral in Ierland, gelooft men al lang in het geluk dat een klavertje 4 brengt. Er zijn verschillende uitleggen voor het ontstaan van dit geloof.

Eén van deze verhalen vertelt ons over druïden die voor hun toverdranken klavertjes vier gebruikten. Ook zeggen zij dat de vier blaadjes van de klaver staan voor de vier elementen van de alchemie; water, aarde, vuur en vuur. De grondleggers van het katholicisme in Ierland zeiden op hun beurt dat het klavertje drie een voorstelling was de drie-eenheid van god, zijn zoon en de heilige geest. Het zeldzame klavertje vier voegde daar god's zegen aan toe.
Wat ook de juiste uitleg is van de betekenis is, met een klavertje vier ligt geluk zeker in het verschiet. Naast het klavertje hangt dan ook een klein rond "lucky" bedeltje.

De ketting wordt geleverd op een mooi cadeaukaartje en is heel erg geschikt om aan iemand te geven die bijvoorbeeld wel wat extra geluk kan gebruiken. Maar ook voor jezelf is het natuurlijk een prachtig sieraad!

Het bedeltje met het klavertje heeft een diameter van circa 1,4 cm. en hangt aan een ketting die verstelbaar is in lengte van 42 tot 47 cm. door extra schakeltjes.
Zowel de hanger als de ketting zijn verzilverd en zijn tin- en nikkelvrij. Door het met een zilverdoek te wrijven, krijgt het een prachtige glans.

© 2009 - 2023 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel