Doosje Geluk; 3 geluksbrengers op glassteentjes

Artikel 1 van 2
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Deel je geluk door dit doosje met drie leuke geluksbrengers bijvoorbeeld aan iemand te geven die dat wel kan gebruiken. Een hoefijzer, een klavertje vier en een lieveheersbeestje sieren deze mooie gekleurde glassteentjes.

Het hoefijzer staat voor bescherming en geluk. Je ziet heel vaak hoefijzers gespijkerd boven deuren en aan masten van schepen. Bij kleine kinderen werd een hoefijzer in de wieg gelegd om ziekten en boze geesten buiten de deur te houden. Veel hoefsmeden bevestigen de hoefijzers vandaag de dag nog steeds met 7 (het geluksgetal) hoefnagels. Hang altijd de hoefijzers aan de muur met de opening naar boven als een letter U want anders valt het geluk er uit. Over de gehele wereld worden hoefijzers gezien als eeuwenoud symbool voor geluk.

Als geen ander insect wordt het lieveheersbeestje door de mens als 'brenger van mooi weer' in bescherming genomen, wat in een groot aantal volksnamen tot uitdrukking komt: onzelieveheersbeestjes, Kapoentjes, Engeltjes, Bonte koetjes, Gelukskevers, Hemelkoetjes, Heiligenkevers, Kogelkevers, Mariakevers, Mariapaarden, Zonnekevers.

In Keltische culturen, vooral in Ierland, gelooft men al lang in het geluk dat een klavertje brengt. Er zijn verschillende uitleggen voor het ontstaan van dit geloof. Eén van deze verhalen vertelt ons over druïden die voor hun toverdranken klavertjes vier gebruikten. Ook zeggen zij dat de vier blaadjes van de klaver staan voor de vier elementen van de alchemie; water, aarde, vuur en lucht. De grondleggers van het katholicisme in Ierland zeiden op hun beurt dat het klavertje drie een voorstelling was de drie-eenheid van god, zijn zoon en de heilige geest. Het zeldzame klavertje vier voegde daar god's zegen aan toe. Wat ook de juiste uitleg is van de betekenis is, met een klavertje vier ligt geluk zeker in het verschiet.

Het doorzichtige plastic doosje heeft een diameter van circa 4 cm. en is circa 1,8 cm. hoog. Er zit een plakkertje onder de glassteentjes om ze leuk ergens op te plakken.
​De kleuren van de glassteentjes kunnen variëren.

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel