Yin Yang bedel aan armband

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Geen groter contrast dan tussen zwart en wit. Op het eerste gezicht staat het Taoïstische yin-en-yangsymbool dan ook voor tegenstellingen.

Het zwarte yin is intuïtie, passief, vrouwelijk, negatief, zacht, koud. Het witte yang is intellect, actief, mannelijk, positief, hard, warm. Maar er is meer aan de hand….
Een cirkel klemt de twee krachten samen: yin en yang hermetisch verenigd. En als je goed kijkt, is de scheiding ook helemaal niet zo zwart-wit. De yin-helft heeft een witte kern, de yang-helft een zwarte. De twee delen zoeken elkaar bovendien nadrukkelijk op. Ze draaien rond in een intieme omhelzing. Het gaat in dit symbool dan ook niet zozeer om tegenstellingen, als wel om aanvulling. Ieder mens –en alles wat bestaat- heeft beide krachten in zich. Het een kan niet zonder het ander…

Het yin yang bedeltje heeft een diameter van circa 2 cm. en is bevestigd aan een armband van mooie zwarte kralen van kunststof. De kralen hebben een diameter van circa 0,9 cm. en zijn geregen op stevig elastiek en daardoor  past  de armband vrijwel altijd.

© 2009 - 2023 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel