De schelp is één van de acht gelukssymbolen in het Tibetaanse Boeddhisme en vertegenwoordigt de faam van de leer van de Boeddha, die zich als het geluid van de hoornschelp in alle richtingen verspreidt.

Schelpen zijn altijd gewaardeerd om hun schoonheid en magische krachten en symboliseren rijkdom en geluk. Ze dienden als geld, amulet, gebruiksvoorwerp en ter versiering. Ook nu nog is de aantrekkingskracht van schelpen groot. Als verzamelobject, maar ook om de subtiele krachten die de schelpen herbergen te (her)ontdekken.

Sankha`s (Schelphoorn) worden vooral gebruikt als muziekinstrument; de klank is een wapen tegen het kwade. De schelphoorn is een van de twee hoofdattributen van Vishnoe.De windingen in de hoorn zijn symbolisch voor de eindeloze ruimte, die steeds met de klok mee uitdijt. Draaien de windingen tegen de klok in, dan is deze natuurwet op zijn kop gezet en behoort de schelp bij Shiva.
Vishnoe en Shiva zijn twee belangrijke en bekende Hindoestaanse goden.

De Chanck Shell, ook wel de India Conch genoemd, is een grote hoornschelp die gevonden wordt aan de kust van India en Pakistan. De schelp wordt ook wel Sacred/Heilig genoemd om dat deze schelp belangrijk is binnen de Hindu en Boeddhistische religie. Het gebruik van de schelp gaat zelfs 4000 jaar terug!

 

Sorteer op
 • Nu weer leverbaar!

  Ammoniet hanger
  Ammoniet hanger

  Van Ammonieten wordt gezegd dat het fossielen zijn vol met wijsheden uit vervlogen tijden....Ammoniet is een steenfossiel, spiraalvormig opgebouwd uit verschillende kamers. Dit fossiel staat voor de volledige cirkel en neemt je…

  € 11,95
 • Unieke Tibetaanse hanger van schelp en bewerkt koper
  Unieke Tibetaanse hanger van schelp en bewerkt koper

  Schelpen symboliseren rijkdom en geluk. De Conch Shell is een grote hoornschelp die ook wel Sacred/Heilig genoemd wordt omdat deze schelp belangrijk is binnen de Hindu en Boeddhistische religie.De schelp is één van de acht…

  € 19,95
Sorteer op

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel