Hindoeïsme is een van de grote wereldgodsdiensten. Maar verreweg de meeste hindoes wonen in India. Nepal is daarnaast het enige land waar hindoes de meerderheid vormen.

In andere landen van Zuid-Azië wonen ook veel hindoes, maar ze vormen er niet de meerderheid. Maar doordat veel Indiërs in andere landen zijn gaan wonen, wonen er ook hindoes buiten Zuid-Azië. Bijvoorbeeld in Oost-Afrika, in Groot-Brittannië, Singapore, Maleisië.
Anders dan christendom of islam heeft het hindoeïsme zich niet verspreid over veel verschillende volkeren. Dat komt doordat je geen hindoe kunt worden. Je wordt als hindoe geboren of niet. Je kunt geen hindoe worden. Daarom zijn er ook geen - zendelingen die proberen andere mensen tot het hindoeïsme te `bekeren`. Het hindoeïsme kent geen algemeen aanvaard heilig boek zoals de bijbel of de koran. Ook is er geen stichter als Jezus, Mohammed of Boeddha.
Eigenlijk bestaat het hindoeïsme uit een heleboel verschillende stromingen, door de Britten bij elkaar `hindoesme` genoemd. Al die stromingen hebben hun eigen heiligen en leraren. En hun favoriete goden! Het hindoeïsme heeft een heleboel goden. Brahma (de schepper), Vishnu (de bewaarder) en Shiva (de vernietiger en herschepper) zijn de allerbelangrijkste.

 

Sorteer op
 • Oude bronzen facebox uit India
  Oude bronzen facebox uit India
  € 60,00
 • Tibetaans zilveren ring met Lapis Lazuli en Lotus
  Tibetaans zilveren ring met Lapis Lazuli en Lotus
  € 12,95
 • Gebedsmolen hanger van koper, met mantra
  Gebedsmolen hanger van koper, met mantra
  € 17,95
Sorteer op

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel