Thaise amulethanger Boeddha

Vorige Artikel 5 van 18 Volgende
€ 14,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

De meeste Thai geloven in de krachten van het bovennatuurlijke en zijn ervan overtuigd dat deze verweven zijn met het dagelijkse leven.

Sinds eeuwen worden over de gehele wereld bepaalde waardes toegekend aan amuletten en talismannen. Nergens is de handel en wandel van amuletten zo groot als in Thailand. Het gebruik gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Bij het ontstaan van het Boeddhisme werden al kleine relikwieën bewaard die werden gedragen als bescherming en als geluksbrenger.

Door de monniken werd er een mal gemaakt met een kleine afbeelding van een Boeddha. De monnik stelde zelf een mix samen van klei vermengt met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld kruiden, as of beenresten van dieren. Deze klei werd tot een bolletje gekneed en in de mal geduwd waardoor je een perfecte afdruk kreeg van de miniatuur Boeddha. Het amuletje werd uit de mal genomen en bijgewerkt waarna het te drogen werd gelegd.

In deze unieke hanger is het amulet omlijst door goudkleurige koperdraad en de hanger heeft een diameter van circa 2,8 cm. 

LET OP: Aangezien ieder amulet uniek is kan het iets afwijken van de foto.

 

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel