Tibetaans Boeddhistische armband met Gebedswiel en Mantra

Vorige Artikel 7 van 7
€ 24,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

De kwaliteit van deze handgemaakte Tibetaans Boeddhistische armband is uitzonderlijk. Door de gebruikte materialen en de perfecte afwerking draagt en oogt deze armband fantastisch. Echt een subtiele eyecatcher, geschikt voor zowel dames als heren.

In het Boeddhisme is de gebedsmolen of gebedswiel een ritueel hulpmiddel. Het bevat vaak de mantra "om mani padme hum" die er vele malen op of in staat geschreven. Door de gebedsmolen rond te draaien gaat de mantra op in de wind, zodat iedereen goed karma kan verkrijgen.

Een mantra is een heilige klank, die symbolisch een bepaalde goddelijke energie tot uitdrukking brengt. De geestelijk heilzame trilling krijgt kracht door het herhalen.  Een mantra kan stil van binnen worden gezegd maar wordt ook hardop gezongen of opgezegd. Je kunt er ook gewoon naar luisteren. Mantra’s kunnen gebruikt worden om te mediteren. Het luisteren of meezingen van een mantra kan je ontspannen.

De Gebedswiel-kraal is gemaakt van Tibetaans Zilver. Dit is een nikkelvrije legering van verschillende metalen met een laag gehalte zilver. Het materiaal gedraagt zich wel als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door het met een zachte doek te poetsen, gaat het prachtig glanzen.

De armband is gemaakt van Rozenhout. De verzachtende werking van deze houtsoort maakt mensen meer ontvankelijk voor het genieten van alle mooie dingen om hen heen. Het heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest. Rozenhout is overigens niet afkomstig van een rozenstruik, maar van een (rode) palissandersoort. Het heeft een prachtige bruinrode kleur.

Deze handgemaakte armband heeft een stevige schuifknoop en is daardoor makkelijk aan en uit te doen. De staafvormige houten kralen zijn circa 5 mm. hoog en de Gebedswielkraal is circa15 mm. breed.

© 2009 - 2022 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel