Chakra armband met Levensboom en Aum bedel

Vorige Artikel 7 van 8 Volgende
€ 11,95 (inclusief btw)
Voorraad 13 stuks

Deze kleurrijke armband vol betekenis en symboliek draag je het liefst elke dag! De zilverkleurige Levensboom en Aum bedels vormen een mooi geheel met de prachtige chakra-kralen.

Het woord Chakra betekent wiel of kring en is afkomstig uit het Sanskriet. Chakra`s zijn energie- en bewustzijnscentra in het menselijk lichaam. Het zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar energiewervelingen van de menselijke aura. Elk chakra doorstraalt het lichaam en heeft een specifieke invloed op bepaalde orgaanfuncties, zoals bijvoorbeeld de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, de emoties en het denken. De chakra`s transformeren de kosmische levensenergie die bij ieder mens aanwezig is.

Alle chakra`s zijn traditioneel verbonden met kleuren, symbolen, mantra`s (bepaalde klanken) en elementen. Zij activeren de daarmee in verband staande chakra`s. In deze armband zijn de volgende natuurlijke (half-)edelstenen verwerkt; Amethist (Paars), Lapis Lazuli (donkerblauw), Turquoise (lichtblauw), Howliet (groen), Tijgeroog (bruin), Jaspis (oranje), Agaat (rood) en Onyx (zwart).

De levensboom staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid, en verlossing. Ook is de levensboom natuurlijk een symbool voor het leven zelf. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen.

Het Aum (of Om) teken kom je vaak tegen in Boeddhistische en Hindoestaanse mantra’s aan het begin van een zin en wordt als de basis-mantra beschouwd. Dit teken symboliseert de allereerste oerklank waaruit alles ontstaan is. Van de A van Alpha (het begin) tot de Um van Omega (het einde). Aum omvat alles, is een niet te begrijpen grootheid in geluid.

Deze handgemaakte armband heeft een stevige schuifknoop en is daardoor makkelijk aan en uit te doen. De matte stenen kralen hebben een diameter van circa 8 mm. 

© 2009 - 2022 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel