Armband uit Nepal met Mantra en houten kralen

Vorige Artikel 7 van 46 Volgende
€ 12,95
Voorraad 5 stuks

Sieraden uit Nepal geven een goede kijk op zowel de rijke als de diep spirituele cultuur van dit land. Ze zijn veelal geïnspireerd op de eeuwenoude tradities en symboliek en hebben vaak een rustieke, bijna onafgewerkte uitstraling. In tegenstelling tot de vaak perfect symmetrische en vlekkeloze sieraden uit het westen. In Nepal wordt veel waarde gehecht aan de kleur, grootte en symboliek van sieraden. Je ziet dit terug in deze fraaie armband met mantra.

Een mantra is een heilige klank, die symbolisch een bepaalde goddelijke energie tot uitdrukking brengt. Mantra`s kunnen hardop uitgesproken worden of in gedachten als klank. Een mantra kan stil van binnen worden gezegd maar wordt ook hardop gezongen of opgezegd. Je kunt er ook gewoon naar luisteren. Mantra’s kunnen gebruikt worden om te mediteren. Het luisteren of meezingen van een mantra kan je ontspannen. De geestelijk heilzame trilling krijgt kracht door het herhalen.

Op deze armband staat de bekende Boeddhistische mantra 'Om Mani Padme Hum' ook wel de mantra van mededogen. Betekenis: 'de parel van het universum is de lotus van mijn hart' oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.

De armband is met de hand gemaakt in Nepal en heeft een omtrek van circa 18 cm. De prachtige houten kralen (0,8cm) zijn geregen aan stevig elastisch koord zodat je de armband makkelijk aan en uit kunt doen en deze comfortabel om je pols zit. De mantrakraal heeft een diameter van circa 2,8 cm.

 

© 2009 - 2021 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel