Armband uit Tibet met Boeddhistische symbolen

Artikel 1 van 1
€ 17,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Op deze geweldige armband staan 2 belangrijke Boeddhistische symbolen van voorspoed en geluk afgebeeld, namelijk de lotus en vissen.

De vissen staan oorspronkelijk voor de rivieren de Ganges en Yamuna in India, maar zijn nu een algemeen symbool voor rijkdom, voorspoed en universele vrijheid. Verder dat men niet bang hoeft te zijn om te verdrinken in de oceaan van lijden, en zich vrij kan bewegen als vissen in het water.

De lotus symboliseert veel aspecten van het spirituele pad: hij groeit vanuit de modder (de kringloop van het bestaan) en verschijnt schoon aan het oppervlak (zuivering) en geeft een prachtige bloem (de verlichting). De knoppen staan voor een ieders potentieel voor de verlichting.

De armband is gemaakt van witmetaal, een nikkelvrije legering van verschillende metalen. Het gedraagt zich als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door witmetaal met een zilverdoek te wrijven, krijgt het een prachtige glans.

De armband is circa 12 mm. breed en heeft een omtrek van circa 22 cm. Door de speciale constructie kan hij nog iets uitgerekt worden en is daardoor ook makkelijker aan en uit te doen.

© 2009 - 2023 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel