Tibetaanse gebedsvlaggetjes Small, slinger van 10 vlaggetjes

Artikel 7 van 14
€ 11,95 (inclusief btw)
Voorraad 12 stuks

Tibetaanse gebedsvlaggetjes zijn traditioneel bedrukt met Boeddhistische afbeeldingen en mantra`s. Mantra’s zijn Boeddhistische meditatieve gebeden. Van oorsprong worden de vlaggen opgehangen in slingers op bergpassen, tempels en rotspunten in de Himalaya.

De Tibetaanse gebedsvlaggen bestonden al duizenden jaren in Tibet, lang voordat het Boeddhisme daar tot ontwikkeling kwam. Traditioneel komen gebedsvlaggetjes voor in sets van vijf kleuren; blauw, wit, rood, groen en geel. Deze kleuren staan voor de vijf elementen. Blauw is hemel, wit is lucht, rood is vuur, groen is water en geel is aarde.

Op de vlaggen staat vaak een paard afgebeeld dat, samen met de wind, het symbool is van vitale energie en voorspoed van hande mens. Door de vlaggetjes op te gen op hoge punten kan de wind er goed bij en kan de loengta, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens brengen. Daarbij wordt de lucht zelf ook door de vlaggetjes gereinigd. Oude vlaggetjes verliezen vaak door weer en wind hun kleuren. Men gelooft dat dit komt omdat de gebeden langzaam worden opgenomen in de omgeving. Net als het leven een cyclus van dood en wedergeboorte is, hangen Tibetanen nieuwe vlaggetjes op naast de oude, om deze cyclus te symboliseren.

Tibetanen adviseren om nieuwe vlaggen bij dageraad op te hangen en daarbij positieve en altruïstische gevoelens te hebben. Omdat de symbolen en mantra’s op de vlaggen heilig zijn, mogen we de vlaggen niet slordig behandelen. Als je oude vlaggen wilt wegdoen, moet je ze verbranden, opdat zo hun laatste uitdrukking van gebed aan de wind wordt geschonken.

Je kunt gebedsvlaggen binnen of buiten het huis ophangen — als er maar een briesje is dat ze doet bewegen en hun heilwens verspreidt. Wij kunnen een kleine bijdrage aan de wereldvrede leveren door ze op te hangen aan de dakrand of het balkon, boven een poortje of een deuropening, tussen de bomen en vooral op plaatsen die geschikt zijn voor vrede en bezinning.

Deze slinger van 100% katoen bevat 10 vlaggetjes van 17,5cm. bij 17,5cm. en heeft een totale lengte van circa 1,7 meter.

 

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel