Mala van Wengé hout met Dorjé

Artikel 4 van 10
€ 12,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Een mala is een Tibetaans Boeddhistische gebedsketting die gebruikt wordt door hindoes en boeddhisten om het tellen bij te houden van een mantra of een vers voor een specifieke Godheid of heilige.

Wengé is een bijzonder geliefde houtsoort met vele toepassingen. Het hout is versgezaagd geel maar verandert snel in donkerbruin met zwarte strepen. Om de mooie kleur te behouden wordt het Wengé gestoomd.

Onderaan de mala is een kleine zilverkleurige Dorjé verwerkt. De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten". Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

Deze lichtgewicht mala is in totaal circa 85 cm. lang. Het gebedssnoer is gemaakt van 108 kralen (circa 0,8 cm.) van Wengéhout en spacers van gekleurde kunststof kralen. De kralen zijn geregen aan elastisch materiaal zodat de mala zowel als ketting, als om de pols gedragen kan worden.

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel