Authentieke handgemaakte mala van Yakbeen

Artikel 10 van 10
€ 39,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Ervaar het prachtige vakmanschap uit Tibet met elke met de hand bewerkte kraal van deze authentieke yakbeen mala. Het vakmanschap is duidelijk zichtbaar en voelbaar.

Een mala is een belangrijk attribuut voor Tibetaans boeddhistische gelovigen. Het is een gebedsketting die voornamelijk wordt gebruikt door hindoes en boeddhisten om mantra's te tellen die gereciteerd worden. Ze worden ook gebruikt voor het tellen van andere gebeden, neerbuigingen, rondgangen, enzovoort. Meestal bestaat een gebedssnoer uit 108 kralen, maar er zijn ook andere aantallen (vaak deelbaar door 9). Naast de telsnoeren bevat de mala een hoofdkraal, de zogenaamde guru-kraal. 'Guru' bestaat uit twee woorden. 'Gu' betekent duisternis en 'Ru' betekent licht. 'Guru' kun je zien als licht dat de duisternis verdrijft.

De traditie om mala-kettingen te maken van yakbeen is zo oud als het boeddhisme zelf. Been is een organisch materiaal, met een open structuur en is zeer sterk. Het vertegenwoordigt de aarde en onze verbinding ermee. Yakbeen symboliseert kracht en versterkt onze levensenergie. Sieraden van been worden door jarenlang gebruik steeds mooier en gaan natuurlijk erg lang mee.

Deze prachtige mala is gemaakt van 108 kralen van yakbeen en is traditioneel ingelegd met kleine stukjes koraal en turkoois. De kralen hebben een diameter van ongeveer 8 mm en voelen prettig aan tijdens het mediteren. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in een mala. De totale lengte van de mala is ongeveer 70 cm.

Vanwege het gebruik van een katoenen (niet-elastisch!) koord om de kralen te rijgen, is deze mala niet geschikt om om de pols te dragen.

 

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel