Boeddhistische mala armband met Ghanta-bel en Dorjé

Artikel 9 van 10
€ 17,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Deze prachtige mala armband is met de hand gemaakt van warm getinte houten kralen en heeft een fraai bewerkte goudkleurige bedel. Echt een uniek sieraad met een zeer bijzondere uitstraling!

De bel (in het Sanskriet "Ghanta") is een ritueel voorwerp en staat symbool voor het vrouwelijke, de wijsheid en de kosmische leegte. Dit klankinstrument wordt bij Boeddhistische gebedsdiensten geluid op het moment dat de Boeddhavorm, voor wie het ritueel wordt gehouden, in de ruimte aanwezig is. De klank van de bel wordt beschouwd als een offerande aan die Boeddha. Ook bij meditatie en klankhealing wordt de Ghanta bel vaak aangewend.

Boven op de bel is een halve Dorjé (of vajra) bevestigd en dat staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de Boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten".

De houten kralen hebben een diameter van circa 8 mm. en zijn geregen aan elastisch materiaal waardoor de armband makkelijk aan en uit te doen is. Geschikt voor polsmaat 15-17 cm.

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel