Amazoniet mala ketting of armband met Lotus bedel

Artikel 7 van 10
€ 23,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Mala van Amazoniet; een harmonieuze combinatie van steen en betekenis!

Amazoniet is een mineraal dat een ondoorzichtig groene, groenblauwe of turkoois kleur heeft. Het vertoont een prachtige matte tot glasachtige glans. Deze betekenisvolle Mala biedt zowel een wikkelarmband als een ketting in één!

Amazoniet staat bekend als dé steen tegen voorjaarsmoeheid. Het helpt je om opgewekt te blijven, zelfs aan het einde van de winter, ondanks de sombere atmosfeer. Maar dat is niet alles, de Amazoniet heeft nog meer eigenschappen die aan haar toegedicht worden:

  • Het stimuleert het nemen van de controle over je eigen leven en het ondernemen van de juiste stappen om uit ongewenste situaties te komen.
  • Het vergroot je bewustzijn van je groeipotentieel en staat symbool voor vernieuwing, verjonging, vitaliteit en regeneratie.
  • Het werkt kalmerend en helpt bij het herstellen van emotionele balans tijdens intense stemmingswisselingen.
  • Gevoelens van verdeeldheid worden opgelost en het helpt bij het verminderen van verdriet, malende gedachten en zorgen.
  • Amazoniet verzacht trauma's, heft zorgen en angsten op. Het vermindert ook negatieve gedachten, frustraties en irritaties.

Een Mala is een gebedssnoer van kralen dat binnen het Boeddhisme wordt gebruikt. Het heeft een vergelijkbare functie als de rozenkrans in het Christendom. Voor Tibetaans boeddhisten is een Mala een belangrijk attribuut. Het wordt gebruikt om mantra's te tellen die worden gereciteerd. Het kan ook worden gebruikt om andere gebeden, buigingen of rondgangen te tellen. Meestal bestaat een gebedssnoer uit 108 kralen, maar er zijn ook andere reeksen (vaak deelbaar door 9).

Deze prachtige Mala is versierd met een mooie dubbelzijdige Lotus bedel. De lotusbloem is een belangrijk en bekend Boeddhistisch symbool dat staat voor zuiverheid. Het groeien van de lotusbloem vanuit de modder onder water naar het licht symboliseert de menselijke groei naar wijsheid. Het herinnert ons aan het zoeken naar waarheid. Volgens deze symboliek heeft de lotus haar wortels in het troebele, modderige water van onwetendheid en lijden.

De bloeiende lotus symboliseert 'verlichting' en vertegenwoordigt het volledige begrip van het menselijk bestaan, met al zijn vreugde en lijden. Dit begrip strekt zich niet alleen uit tot onszelf, maar tot al het leven om ons heen.

De kralen van deze Mala zijn geregen aan een elastisch koord en kunnen zowel als armband als ketting gedragen worden. De totale lengte is ongeveer 80 cm. De bedel heeft een diameter van ongeveer 1,5 cm en de kralen hebben een diameter van ongeveer 0,8 cm.
Houd er rekening mee dat het hier om een natuurproduct gaat, waardoor de werkelijke uitstraling enigszins kan afwijken van de afbeelding.

 

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel