Gebedswiel hangertje van zilver, ingelegd, met mantra

Vorige Artikel 6 van 21 Volgende
€ 24,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Het gebedswiel, gebedsmolen of maniwiel is een cilindervormige molen die om een verticale as draait. Volgens het Tibetaans boeddhisme heeft het ronddraaien van een gebedsmolen hetzelfde effect als het uitspreken van de betreffende gebeden of mantras.

Dit sierlijke zilveren gebedswiel hangertje is circa 3,5 cm. x 1,2 cm. groot. Het is ingelegd met turkoois en koraal en is voorzien van de Mantra: Om Mani Padme Hum. Deze bekende mantra uit het Tibetaans Boeddhisme wordt ook wel de mantra van mededogen genoemd. Betekenis: 'de parel van het universum is de lotus van mijn hart' oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.

Turkoois wordt in veel Tibetaanse sieraden gebruikt omdat de Tibetanen geloven dat deze steen een genezende werking heeft. Turkoois is in Tibet een van de oudste beschermende amuletten, en is in vele oude culturen ook bekend als het symbool voor rijkdom. Als een turkoois wordt gegeven aan een dierbare vriend, dan beschermt de steen de drager tegen negatieve energie en brengt het geluk. Volgens de Tibetanen brengt de turkoois ook vrede in huis en draagt het grote wijsheid in zich.

Koraal wordt al sinds de prehistorie als edelsteen gebruikt. Het heeft een geschiedenis van religieuze betekenis. Koraal is een van de zeven schatten in Boeddhistische geschriften en Tibetaanse Lama’s gebruikte het in rozenkransen.
 

© 2009 - 2023 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel