Mini Mala van Wengé hout en Turkoois

Artikel 6 van 10
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Een mala is een Tibetaans Boeddhistische gebedsketting die gebruikt wordt door hindoes en boeddhisten om het tellen bij te houden van een mantra of een vers voor een specifieke Godheid of heilige.

Deze mala van klein formaat is afkomstig uit Tibet en is in totaal circa 65 cm. lang. Het gebedssnoer is gemaakt van 108 kraaltjes van Wengéhout (circa 0,6 cm.) en spacers van Turkoois. De kraaltjes zijn geregen aan licht elastisch materiaal zodat de mala zowel als ketting, als om de pols gedragen kan worden.

Wengé is een bijzonder geliefde houtsoort met vele toepassingen. Het hout is versgezaagd geel maar verandert snel in donkerbruin met zwarte strepen. Om de mooie kleur te behouden wordt het Wengé gestoomd.

De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.

Onderaan de mala is een kleine zilverkleurige Dorjé verwerkt. De dorjé staat voor het mannelijke, actieve aspect en de energie van de godsdienst. Hij wordt door de boeddhistische priester gebruikt om tijdens bijeenkomsten "de tijd stil te zetten". Het midden van de dorjé is de aarde, aan de boven- en onderkant zijn de vier windrichtingen uitgebeeld als de bladen van de lotus die ontspruiten uit de bek van de draak. Met de dorjé in de hand omvat de priester dus als het ware de hele aardse materie.

© 2009 - 2024 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel