Gebedsdoos hanger van Tibetaans zilver met Aum symbool

Artikel 1 van 5 Volgende
€ 39,95
Het artikel is uitverkocht.

Tibetanen dragen de boeddhistische gebedsdoosjes (ook wel genoemd gau of ghau) vaak als hanger aan een ketting. Het zijn amuletten (beschermers) en worden verondersteld geluk en bescherming te brengen aan de drager.

Het Aum of Om kom je vaak tegen in Boeddhistische en Hindoestaanse mantra’s aan het begin van een zin en wordt als de basis-mantra beschouwd. Een bekende Boeddhistische mantra is: Om Mani Padme Hum ook wel de mantra van mededogen. Het betekent: de parel van het universum is de lotus van mijn hart oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.

Dit traditionele gebedsdooshangertje is prachtig ingelegd met  geperst Turkoois en Koraal en is versierd met een goudkleurig Aum symbool.
De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.
Koraal wordt al sinds de prehistorie als edelsteen gebruikt. Het heeft een geschiedenis van religieuze betekenis en werd ingezet als sterke talisman. Koraal is een van de zeven schatten in Boeddhistische geschriften en Tibetaanse Lama’s gebruiken het in rozenkransen.  
Tibetaans Zilver is een nikkelvrije legering van verschillende metalen met een laag gehalte zilver. Het materiaal gedraagt zich wel als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door het met een zachte doek te poetsen, gaat het prachtig glanzen.

Dit prachtige sieraad is rechtstreeks afkomstig uit Tibet en heeft een diameter van circa 3 cm. Het is met de hand gemaakt van Tibetaans zilver en kan worden geopend zodat er een klein aandenken, fotootje, kruiden, kleine mineraalsteentjes, stukjes wierook of gebed in kan worden bewaard. 
De gevlochten ketting met sierkraal is door middel van een schuifknopen in lengte instelbaar van circa 44 tot 70 cm. en kan dus naar wens hoger of lager in de hals gedragen worden.

 

 

 

© 2009 - 2020 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel