Boeddhistisch gebedsdoos hangertje met dubbele dorjé

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 17,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Tibetanen dragen Boeddhistische gebedsdoosjes (ook wel genoemd gau of ghau) vaak als hanger aan een ketting. Het zijn amuletten (beschermers) en ze worden verondersteld geluk en bescherming te brengen aan de drager. 

Op de voorkant staan twee dorjé’s afgebeeld. Als twee dorjé’s  (ook wel genoemd Vajra’s) worden gekruist, spreekt men van een Vishvavajra en wordt ook wel dubbele Vajra genoemd.  De Vishvavajra staat voor de hoogste verwerkelijking van de waarheid en spirituele kracht van de Boeddha en is tevens het symbool van harmonie, onveranderlijkheid en alwetendheid.
In het midden zit een gekleurd steentje en ook de achterkant van de hanger is fraai versierd. 

Dit gebedsdooshangertje is circa 2 cm. breed en 3 cm. lang en kan worden geopend met het schroefje onderaan de hanger. Het kan worden gevuld met mineraalsteentjes, stukjes wierook of bij voorbeeld een kleine foto. 

De hanger is van witmetaal, een nikkelvrije legering van verschillende metalen. Het gedraagt zich als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door witmetaal met een zilverdoek te wrijven, krijgt het een prachtige glans.

© 2009 - 2023 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel