Tibetaanse Aum hanger aan ketting

Vorige Artikel 18 van 51 Volgende
€ 15,95
Voorraad 6 stuks

Het design van deze ketting is geïnspireerd op de eeuwenoude tradities en symboliek van Tibet. De prachtige sieraden uit dit gebied staan bekend om de combinatie van goud en edelstenen zoals turkoois en koraal.

In het midden van deze prachtige handgemaakte hanger staat het Aumteken afgebeeld. Dit teken kom je vaak tegen in Boeddhistische en Hindoestaanse mantra’s aan het begin van een zin en wordt als de basis-mantra beschouwd. Men gelooft dat de trilling van deze klank een verheffende werking op de trilling van het lichaam heeft, waardoor een hoger bewustzijn bereikt wordt. Vandaar ook dat vaak belang gehecht wordt aan de juiste uitspraak. Volgens sommige theorieën geeft deze klank ook een opstijgende lijn langs de chakra’s weer.

Een bekende Boeddhistische mantra is: Om Mani Padme Hum ook wel de mantra van mededogen. Het betekent: de parel van het universum is de lotus van mijn hart  oftewel: we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden.

Deze druppelvormige hanger van messing is met de hand gemaakt en opgevuld met steentjes in de traditionele Tibetaanse kleuren Turkoois en Koraal. De hanger is circa 2,5 cm. lang en 1,5 cm. breed en hangt aan een gevlochten koordje met een lengte van circa 45 cm.

© 2009 - 2020 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel