Keltische triskel, oorbellen van zilver

Vorige Artikel 25 van 31 Volgende
€ 19,95
Voorraad 1 stuk

De Triskel staat symbool voor balans in denken, voelen en doen en bestaat uit drie verbonden spiralen. Dit teken is al geliefd sinds de oudheid. Het staat voor drie-eenheid en wordt in verschillende culturen gebruikt.

De Triskel (ook wel zonnerad, schenker van levenskracht, genoemd) is een oud Keltisch symbool dat staat voor de drie cirkels van het leven (leven, dood en wedergeboorte) of de drie elementen (Land, Zee en Lucht). Elk deel gaat van buiten naar binnen waar ze bij de oorsprong samenkomen.
De Kelten zagen het leven als een "eeuwige/oneindige reis". Zij geloofden in reïncarnatie: een onophoudelijke wedergeboorte tot een complete spirituele vervulling is bereikt. Van geboorte tot de dood tot wedergeboorte streven naar perfectie. Veel Keltische tekens staan dan ook symbool voor eeuwigheid en onsterfelijkheid.

De Kelten kenden geen schrift, maar expressie van gevoelens en indrukken stond hoog in het vaandel van Keltische kunstenaars. Daarom wordt er gezegd dat de Kelten dit soort kunst gebruikten om zich uit te drukken. Vrijwel alle Keltische knopen vormen oneindige verbindingen en hebben geen herkenbaar begin of eind. Ze symboliseren de oneindige cirkel van bestaan en eeuwig doorgaande levenskracht. De lijnen komen altijd weer terug waar ze begonnen zijn. Ook kun je in de oneindig met elkaar vervlochten lijnen het principe van voortdurende beweging zien.

Deze prachtige Triskel oorbellen zijn van 925 sterling zilver zijn circa 1,8 cm breed en hebben een lengte van circa 3,5 cm. (inclusief haakje).

© 2009 - 2020 Happybazaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel